2017.12.02.-I. A.I.K.O. Nyílt Ashihara Karate Világkupa- Athén-Győri cikk

I. A.I.K.O. Nyílt Ashihara Karate Világkupa- Athén

2017.12.02-án rendezték meg Athénba az Ashihara Karate Világkupát, ahol a magyarországi karatékák 9 fővel vettek részt. A Ceglédi Ronin Dojoból 6 fő, Sensei Abuczky Csaba 3.dan vezetésével illetve a Győri Likócsi Ashihara Karate klubb 3 versenyzője Senpai Antalics Viktor, Senpai Antalics Máté és Senpai Horváth Krisztián.

Több mint 300 versenyző küzdhetet ezen a napon: Ashihara Karate, Kyokushin Karate és Kick Box szabályrendszerben egyenes kieséses rendszerben.

Győri srácok az első megprobáltatása egy 23 óra utazással indult, melyet sikeressen átvészelve minden rendben volt az orvosi vizsgálaton és mindenki hozta az előzetesen regisztrált súlyát.
Fárasztó nap várt minden versenyzőre, mivel a verseny szervezök nem árulták el ki, mikor, hány ellenfélel fog küzdeni, így a verseny kezdetétől bemelegített állapotban kellett lenniük, hogy amikor tatamira kell álniuk a maximális formát tudják hozni.

Első küzdő a magyar csapatból Horváth Krisztián volt a -65 kg-s súlycsoportban, akinek ellenfelei Török és Görög származásúak voltak, Krisztián példa értékűen helyt állt, magabiztosan állt a tatamira. A küzdelmek rendkívül nagy iramban zajlottak. A győri fiú bebizonyította a bíráknak hogy ő a jobb, így kérdés nélkül jutott a döntőbe, ahol ellenfele egy török nemzetiségű versenyző volt, Krisztián erre a küzdelmére is magabiztosan lépett a küzdőtérre, de sajnos egy balszerencsés csukló sérülés miatt nem tudta befejezni a küzdelmet, így Krisztián nyakában az ezüst érem csilloghatott.

Ezt követően Antalics Viktor léphetett tatamira a -75 kg-s súlycsoportban. Az első ellenfele egy görög származású volt. Viktor egy jodan mawashi gerivel ( köríves rúgás fejre) fejbe rúgta az ellenfelét aki a rúgás miatt földre esett. 10 másodpercen belül sikerült felálnia így folytathatta a küzdelmet. Viktor ezt követően erős test ütésekkel szórta meg ellenfelét. Az erős ütések miatt már nem bírta folytatni a küzdelmet.
A második ellenfele török származású harcos volt. Viktornak sikerült rövidre zárni a küzdelmet mivel egy K.O. értékű fejre indított rúgástól összeesett a török ellenfele így nem bírta folytatni.

Viktor után ikertestvére folytatta a küzdelmeket. Antalics Máténak az ellenfele egy török válogatott versenyző volt. Máté magabíztosan lépet tatamira és 30 másodperc alatt nyerte a küzdelmek két Waza-ari értékű földreviteli technikával. Ezt a küzdelmet kővetően egy Görög versenyzővel kelett szemben álnia hogy bejusson a döntőbe, azonbana Görög ellenfele nem ált ki Máté ellen, így könnyedén jutott a döntőbe, ahol Viktor már várta.

2017.11.18.-án rendezett TEK és Küzdősport Gálán ahol szintén iker döntő volt, ott Viktor úgy döntött hogy testvére Máté nyerje meg a Gálát.. Athénban sem történhetett máshogy, hiszen megint az ikreknek kellett eldőnteni, hogy ki nyerje meg a Világkupát. Testvériessen megbeszélték, hogy két héttel ezelött Máté nyert, most a Viktorra került a sor! “Hiszen nem számit, hogy arany vagy ezüst érem, mert nem egymás ellen nem kell bebízonyítani a tudásunkat..”

A Ceglédi Ronin dojo versenyzői is maximális helytállást bízonyítottak mivel :
Abuczky Zoé 1.hely
Kiss Zoltán 1.hely
Gulyás Zsanett 1.hely
Gyurinka Petronella 1.hely
Kocsis Kamilla 2.hely
Pipó Dávid 2.hely
Felkészítő edző : Sensei Abuczky Csaba 3.dan

Győri versenyzők Köszönik mindenkinek hogy szurkoltak itthonról, támogatták bármilyen formában őket. Külön Köszönet az Egyesületük többi tagjának : Sensei Durgó Attila 3.dan, Sensei Mosonyi József 3.dan, Senpai Seszták Bence 1.dan.
Illetve szeretnék megköszönni azoknak akik segítették a kint létüket : Rehab Rába kft, Busch Hungária Kft., Jővönk a Magyar Emberekért Egyesület, Nemak Kft., Totalelektronik Kft., Totál Gumi Szerviz, Geri-Ablak Bt., Devomax, Győr Megyei Jogú Város, Abda Község Önkormányzata, Nagyszentjános Község Önkormányzata, Cerno Food Kft.

Osu !

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.