AIKO KIHON Ashihara Karate Edzőtábor, Hollandia 2018.06.30-07.01.

English version

Hollandia 2018.06.30-07.01.

Haza értünk, túl vagyunk három kemény napon. Magyarországról 11fő karatéssal és 2 fő kísérővel vettünk részt a Hollandiai nemzetközi edzőtáborban.

Sensei Marc de Roodt szervezésében 7 ország válogatott ashihara karatésai, összesen 140 fő vett részt a rendezvényen. Szervezés kitűnő volt, nagyon jól éreztük magunkat. Ezúton is köszönöm Marc barátom szívélyes fogadtatását.

A három nap alatt 12 nagyon változatos edzésen vettünk részt. Az Ashihara International Karate stíluson kívül voltak Cardio Boxing, Yawara Jutsu, Tsu Shin Gen edzések is.

Engem óriási megtiszteltetés ért Shihan Dave Jonkers az Ashihara International Karate Organization igazgatójától, munkásságom elismeréséül, megkaptam az 5. Dan-t.
Köszönöm Shihan Dave Jonkers belém vetett bizalmát!

Ez a magas elismerés nem csak az én érdemem, Szövetségünk közös erőfeszítéseinek, összetartásunknak, a gyümölcse.
Köszönöm tanítványaimnak a Magyar Ashihara Karate Szövetség mestereinek, edzőinek, az áldozatos, hűséges munkáját!

Az AIKO Ashihara Karate szervezet szigorú és kemény övvizsga követelményeit tükrözi, hogy a második napon a kilencedik 2 órás edzés után, kezdődött a 2 órás kyu és dan vizsga, technikai és erőnléti része.
Magyarországról 2 tanítvány vizsgázott, Bárány János 2. Dan, fekete öv harmadik dan-ra (VIK Középiskola Sportegyesület) Füleki Ciprián 3. kyu, barna öv 2. kyu-ra (Likócsi Ashihara KSE)

Már kicsit fáradtan, de az adrenalintól felpörögve, magas színvonalon teljesítették a résztvevők a vizsga követelményeket. A nap utolsó előtti megpróbáltatása a brutális tempójú sabaki kumite, folyamatosan megállás nélküli önvédelem, ahol többen támadják a vizsgázót, akinek védekeznie és visszatámadnia kell anélkül, hogy legyőznék. Verejtékben fürödve a légszomjtól szenvedve, próbálták „túlélni” a vizsgázók a támadásokat.
Végén a fekete övre vizsgázóknak deszkatöréssel kellett bizonyítaniuk keménységüket.

Harmadik nap még volt három edzés, utána kezdődtek a vizsga küzdelmek. Vizsgázóinknak sikerült a küzdelmeket is teljesítenie.

Füleki Ciprián „Cipi” 26 pihenés nélkül knock down küzdelem után, „övfokozatának megfelelő verés” birtokában, boldogan jött le a pástról, annak a tudatában, hogy teljesítette a végső megpróbáltatást is. Sikeres 2. kyu vizsgát tett, barna öv viselésére jogosult.

Bárány Jánosnak „Bari” 52 évesen! 50 pihenő nélküli küzdelmet kellett teljesítenie! Folyamatos, fáradtsággal és fájdalommal tarkított hullámvölgyeket leküzdve, ért el az ötvenedik küzdelemhez. Az utolsó legfontosabb küzdelmet együtt vívtuk.
Hagyományainkhoz híven az utolsó küzdelmet edző és tanítványa harcolja végig. Ez mester és tanítvány részére is nagy megtiszteltetés. A tanítványnak, hogy tanító mesterének ütés, rúgásai közepette kerül egy magasabb szintre, a mesternek hogy tanítványa ismét egy magasabb szintre lépett.
Bárány Jánossal közöttünk ez egy furcsa eset, közel egyidősek vagyunk, mindketten fekete öves mesterek, de mégis működik közöttünk a mester-tanítvány tisztelet.
Megbeszéltük, hogy ebben az esetben sem térünk el szigorú hagyományainktól és Ő is megkapja az „öv fokozatának megfelelő verést”
Csodáltam, és ezért tisztelem is, hogy ilyen kemény megpróbáltatás végén összeszedte magát és a maradék erejét bevetve bizonyította, hogy nem a kor hanem a szív számít, ha már úgy érzed véged. Nem kíméltük egymást, János büszkén jöhetett le a tatamiról.

Ha el akarod érni kitűzött célodat, nem a korod lesz az akadálya, hanem az akaraterőd, amit a szíved vezérel. János nem kapott sem a technikai, sem az erőnléti, sem a küzdelem során korkedvezményt.
Így teljesítette a 3. Dan követelményeit és kiérdemelte a Sensei megnevezést. Sensei Bárány János 3. Dan-ra sikeresen levizsgázott.

Osu!

Shihan Hartyányi Attila 5. Dan, Branch Chief
Magyar Ashihara Karate Szövetség elnöke

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.